• Banner_4-2019_1500x300px.jpg
1001 Mustangs in Lommel

1001 Mustangs in Lommel

Maanden van voorbereiding gingen eraan vooraf. Meer dan honderd vrijwilligers en meer dan 3.500 enthousiastelingen waren erbij. De wereldrecordpoging van de grootste Mustangparade ooit op de Proving Ground van Ford in Lommel (B). Deze Proving Ground dient als testterrein voor alle voor Europa bestemde Fords, welke op punt gezet worden op het vlak van duurzaamheid, technologie en rijdynamiek. Een uitstekende locatie voor een recordpoging als deze.

Het evenement werd door Ford Lommel in samenwerking met The Mustang Garage georganiseerd ter ere van de vijfenvijftigste verjaardag van de Mustang. Adelbert Engler van The Mustang Garage had speciaal voor dit evenement een heuse 1001-Pacecar ontworpen, welke later voorop reed in de parade.

’s Morgensvroeg verzamelden zich meer dan zeventig Mustangs zich bij het Nederlandse verzamelpunt: Beachclub Zuyver in Eersel. Alle deelnemers aan de wereldrecordpoging kregen van tevoren een slottijd toegewezen. Dit om georganiseerd het terrein in Lommel te kunnen betreden. Een groot deel van de Nederlandse leden werd tussen 10.45 en 10.55 uur in Lommel verwacht.

Niet minder dan 1326 Mustangs kwamen in een tijdsbestek van een paar uur het terrein op rijden. De deelnemers kwamen uit alle hoeken van Europa, met 746 Mustangs uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en enkele Zwitsers, Monegasken en zelfs Polen. Hiermee was het eerste record al gevestigd: de grootste Mustang meeting ooit in Europa! Iedere Mustang kreeg een plek die door middel van coördinaten was uitgemeten. Dit zorgde voor een prachtig beeld, met name vanuit de lucht. De eerste rij Mustangs bestond uit een timeline van één van de eerste Mustangs uit 1964 tot de 2019 Bullitt.

Voorafgaand aan de parade werd er een optreden gegeven door Günther Neefs. Günther maakte vorig jaar met een Mustang een muzikale ‘Roots 66’ tour door Amerika. Tevens werd er een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Lee Iacocca, de geestelijke vader van de Ford Mustang, welke op 2 juli jl. overleed.

Jo Declercq, Manager Public Affairs van Ford België, kondigde vervolgens de choreografie aan. Jo gaf de aanwezigen duidelijke instructies en na een paar keer oefenen was het tijd voor de uitvoering van de choreografie. Er werd vanuit gegaan dat de uitvoering verschillende keren overgedaan zou moeten worden, maar na een keer was de uitvoering al goed genoeg. Ook het tweede record werd hierbij gevestigd: de grootste groep Mustangs waarmee een choreografie werd gedaan.

Adelbert had tevens enkele verrassingen voor de deelnemers in petto. Zo vloog er een P-51 Mustang over, het gevechtsvliegtuig waaraan de Mustang zijn naam te danken heeft. Het startschot voor de parade was de fly-over van de Belgian Red Devils, het officiële aerobatic display team van de Belgische luchtmacht.

Als klap op de vuurpijl werd de parade uitgevoerd. Alle 1326 aanwezige Mustangs passeerden de twee notarissen, terwijl zij in een onafgebroken kolonne reden op een afstand van minder dan 20 meter van elkaar. Het vorige record van 960 Mustangs in Mexico werd hiermee met gemak verpletterd!

Na afloop van dit zeer geslaagde event kreeg iedere deelnemer een certificaat als herinnering aan dit once in a lifetime event.

Team Mustang Center Nederland

Als clublid ontvang je vier keer per jaar ons clubmagazine, een clubkalender, gratis deelname aan evenementen en profiteer je van jaarlijkse members-only arrangementen. Word ook lid voor slechts 50,00 euro per jaar.

Belangrijke data (uitgelicht)

Algemene Ledenvergadering 2023
21-01-2023

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze sociale kanalen:
Facebook
Instagram
YouTube

Contact

Team Mustang Center Nederland
Waaldijk 3
6673 MC Andelst
secretariaat@fordmustangclub.nl
KvK-nummer: 40038763